Groot compliment voor de organisatie rond MH17-slachtoffers

Groot compliment voor de organisatie rond MH17-slachtoffers
January 6, 2017 admin

Uiteraard leeft heel Nederland mee met de slachtoffers van het neergeschoten MH17-vliegtuig en hun nabestaanden.

Toch voel ik sterk de behoefte om een groot compliment te maken aan de organisatie van de gehele ceremonie en de vele betrokken mensen rondom het vervoer van de slachtoffers van Eindhoven Airport naar de Van Oudheusden Kazerne in Hilversum.

Enerzijds is het echt heel knap om in zeg maar 2 dagen tijd alles tot in de puntjes georganiseerd te krijgen en anderzijds verloopt alles perfect gestructureerd, rustig en vooral respectvol. Ook het colonnerijden is iets wat niet vanzelf gaat. Dat vereist een goede communicatie onderweg.

Diep respect dus voor iedereen die deelneemt of heeft deelgenomen aan de één na laatste reis van de slachtoffers.slachtofferhulp

Nu is het de komende maanden aan alle medici in de Van Oudheusden Kazerne om de identificatie zo goed mogelijk te gaan verrichten, de familierechercheurs die de families moeten gaan informeren, alle medewerkers van Slachtofferhulp die de nabestaanden gaan begeleiden met het verwerkingsproces, alle onderzoekers op de rampplek die moeten gaan zoeken naar meer (resten van) slachtoffers en moeten proberen meer duidelijkheid over de daders te krijgen, enz., enz.

Laten we vooral ook eens stilstaan bij de mentaal zware taak die veel dienstverleners nu hebben. Iedereen heel veel sterkte gewenst!