Thijs, het boek! en Metakids

Thijs, het boek! en Metakids
January 6, 2017 admin

Graag vraag ik uw aandacht voor het onderstaande indrukwekkende onderwerp !!
Neem A.U.B. even de tijd om het te lezen.

Hoe ga je om met de situatie als je een kind al op 4-jarige leeftijd verliest aan een ziekte? Een ziekte waar “slechts” circa 800 kinderen per jaar mee geboren worden en wat derhalve niet interessant genoeg is voor de farmaceutische industrie om daar geld, tijd en energie in te steken om een medicatie voor te ontwikkelen.Thijs het boek

Het overkwam Heleen Klop en haar familie. In 2006 werd haar zoontje Thijs geboren. De blijdschap van de geboorte werd echter na een jaar overschaduwd door het nieuws dat hij leed aan een stofwisselingsziekte. Een ziekte waartegen in veel gevallen weinig te doen is en waarvan bekend is dat meer dan de helft de 18 jaar niet halen. Medicatie om deze kinderen te helpen is er vaak niet! Waarom niet, omdat het doen van onderzoek naar deze ziekte en het ontwikkelen van medicatie veel geld kost. Er zijn in verhouding te weinig patiënten om hierin te investeren. Ja, ook dat is de westerse wereld. Uiteindelijk kwam Thijs in 2010 te overlijden.

U zal begrijpen dat een dergelijke situatie een behoorlijke invloed heeft op een gezin en de directe omgeving. Je voelt je compleet machteloos. Wat je als buitenstaander dan dus verwacht is mensen tegen te komen die er helemaal doorheen zitten en waar alle energie uit is weggestroomd na 3 “tropen”-jaren.

Als bezoeker en organisator van zakelijke netwerkbijeenkomsten kwam ik eind 2011 in contact met Heleen. Zij deed haar verhaal voor de groep, met voor het eerst een microfoon in haar hand, op een dusdanig positieve wijze, dat de anders zo rumoerige zaal totaal stil was. Hoe is het mogelijk dat iemand met een dergelijke ervaring zo enthousiast vertelt over haar belevenissen. Zij legde dat uit. Haar zoon Thijs heeft haar laten inzien hoe kort en betrekkelijk het leven kan zijn en dat je moet genieten van elke dag. Je gaat bewuster leven en gaat kiezen voor de belangrijke dingen in het leven. Zo fotografeerde Heleen graag en heeft er nu haar beroep van gemaakt. Heleen is meer gaan leven! En Thijs is daarvoor de inspiratie geweest.

MetakidsMaar wat bleef steken is het feit dat er nog steeds kinderen overlijden aan deze slopende ziekte zonder dat er iets aan gebeurd vanuit de medische en/of farmaceutische industrie. Gelukkig is er de Stichting Metakids die probeert om dit wèl voor elkaar te krijgen. Het zal u niet verbazen dat ook Heleen hieraan een steentje wil bijdragen en dus is zij een boek over Thijs gaan schrijven, met hierin al haar ervaringen en belevenissen. Een boek met een lach en een traan! Het is een prachtig boek geworden, waarvan de opbrengst IN Z’N GEHEEL naar Metakids gaat. Het boek is in april 2012 op de markt verschijnen, 2 jaar na het overlijden van Thijs.

Wilt u Heleen en dus stichting Metakids helpen, klik dan hier en koop het boek. En als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rond het boek over Thijs, klik dan op de “Vind ik leuk / Like”-knop op de Facebook-pagina van Thijs het boek. Meer informatie over stichting Metakids vindt u op de Metakids-website.
Laten we met z’n allen Heleen helpen om haar doelstelling (en die van Metakids) te behalen! Alvast hartelijk dank voor uw steun!