Je bent DGA en rond de 60 jaar

Je bent DGA en rond de 60 jaar
January 5, 2017 admin

Het zal direct duidelijk zijn waar dit artikel betrekking op heeft. Er breekt op een bepaald moment een tijd aan dat je moet gaan nadenken over hoelang je nog wilt doorgaan met je bedrijf en hoe je het bedrijf zo goed mogelijk kunt overdragen of verkopen.
time-to-sellHet is een periode van emoties afgewisseld met goede vooruitzichten. Over een jaar of 5 tot 8 wil je gaan genieten. Fijne vakanties, eindelijk meer tijd voor de hobby die je al zo lang ter zijde hebt geschoven, samen met je partner leuke dingen gaan doen, enz. enz.

Daarnaast wil je toch ook graag dat je bedrijf waarin je zoveel energie hebt gestoken over de jaren heen in goede handen terecht komt en niet verkwanseld wordt. Moet je het verkopen aan een investeerder of draag je het over aan (één van) je kinderen. En wat zijn alle financiële, fiscale en juridische consequenties? Wie kan mij van goed advies voorzien? Is dat mijn accountant die al jarenlang mijn financiën en aangiftes zo goed regelt, of moet ik bij een andere partij aankloppen? Is het verstandig om nu bepaalde investeringen te doen, waardoor de waarde van mijn bedrijf toeneemt?

Eén ding is zeker, er zal heel veel tijd aan vooraf gaan voordat deze stap gezet kan gaan worden.
Sta jij ook in zo’n fase van je leven, dan kom ik graag met je in contact. Reacties graag via het contactformulier of via een e-mailbericht.