Hoe bouw je een ambassadeursnetwerk op voor je bedrijf

Hoe bouw je een ambassadeursnetwerk op voor je bedrijf
January 5, 2017 admin

Wat wij allemaal graag willen is aanbevolen worden door anderen. En dat is logisch, want de beste reclame is nog steeds mond-tot-mondreclame. Als je wordt aanbevolen, krijg je daar niet alleen een goed gevoel van, maar vereenvoudigd het ook een eerste contactmoment met de persoon bij wie je aanbevolen bent. Het is dus belangrijk om ambassadeurs te hebben die jou en jouw business onder de aandacht brengen binnen hun netwerk.

samen sterkMaar ondanks het besef hiervan blijkt het voor veel mensen nog steeds lastig om in een zakelijk gesprek een collega(-bedrijf) aan te bevelen. En dat terwijl ook hier de KRACHT van zakelijk netwerken ligt.
Want wat zou jij doen als je wordt aanbevolen door een collega? Zou je dat totaal negeren, of krijg je de behoefte om deze persoon of dat bedrijf ook binnen jouw netwerk aan te bevelen. GUN ook een ander meer klanten en meer omzet. Communiceer dus niet alleen over de meerwaarde van jouw product of dienstverlening, maar beveel ook eens collega’s aan! Dat is zakendoen anno nu.
Vul je als bedrijven elkaar heel erg goed aan, overweeg dan om een samenwerkingsverband aan te gaan. Maak in dit geval wel goede afspraken en zet dat op papier.

Met 2015 in het vooruitzicht hoop ik van harte dat er meer bij deze ongekende mogelijkheden stilgestaan wordt. Laat collega’s en collega-bedrijven profiteren door ze aan te bevelen en/of door ze eens wat vaker in contact te brengen met (mogelijke) leads. Het kost zo weinig moeite en je kan er een ander succesvol en blij mee maken. En grote kans dat je er op termijn zelf ook van gaat profiteren doordat je een “kadootje” terugkrijgt.
Hierbij aangetekend dat gunnen uit je hart moet komen en niet verstandelijk en geforceerd moet worden ingezet, met als achterliggende gedachte iets terug te ontvangen, want dan zal je meestal van een koude kermis thuiskomen.

Maak van 2015 een fantastisch netwerkjaar en profiteer SAMEN!Movie A Dog’s Purpose (2017)Roblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack