logo
Social Links
Professioneel netwerken | Waarom kiezen voor een vergaderlocatie
15680
post-template-default,single,single-post,postid-15680,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Waarom kiezen voor een vergaderlocatie

Een vergadering vergt organisatie

Binnen de wereld van bedrijven, organisaties en verenigingen is het essentieel om op regelmatige basis te vergaderen. Op zulke vergadermomenten kan dan bekeken worden hoe de toekomst er zal uitzien, maar er wordt uiteraard ook gekeken naar wat er de voorbije tijd reeds gerealiseerd is. Om een vergadering vlot en gestructureerd te laten verlopen is een planning en wat organisatie nodig. Iedereen geeft de voorkeur aan een vergadering die vlot verloopt.

Alvorens de agenda wordt opgesteld is het ook aangewezen na te denken over de locatie waar de vergadering zal doorgaan. Standaard is dit het vergaderlokaal van de vereniging of organisatie of een van de vele vergaderruimtes in het bedrijf. Lekker makkelijk, denkt iedereen. Er zijn echter ook een aantal nadelen aan verbonden.

Vergaderen op locatie: de nadelen

Een vergaderlokaal vlakbij mag dan wel lekker handig en vlot bereikbaar zijn. Het brengt ook met zich mee dat er ten alle tijde iemand van de collega’s bijvoorbeeld de ruimte onaangekondigd binnenwandelt met een vraag voor een van de aanwezigen. Bovendien is er ook extra budget nodig om te voorzien in benodigdheden voor de vergaderruimte. Zo is er nood aan een bord, een flip-over, een beamer om presentaties mee te projecteren, enz.

Vergaderen op locatie biedt een unieke ervaring en brengt ook wel wat voordelen met zich mee, voornamelijk een vergaderlocatie Breda.

Ongestoord vergaderen

Een vergadering op locatie heeft als ultieme voordeel dat de vergadering niet onderbroken zal worden door een van de medewerkers die dringen nood heeft aan uitleg of hulp. Enkel voor echte problemen zal telefonisch contact moeten opgenomen worden. De kans dat de vergadering gestoord wordt is op die manier zeer klein. De aanwezigen zullen zich op die manier beter kunnen concentreren op de vergadering zelf.
Alle vergadermogelijkheden bij de hand

De aanschaf van middelen ter visualisatie, zoals een beamer of een flip-over, zijn dikwijls duur in aanschaf. Het materiaal huren is ook niet goedkoop. Dit maakt van locaties gespecialiseerd in het verzorgen van vergaderingen extra aantrekkelijk. Je kunt hier ook terecht voor praktische tips om de vergadering zo vlot en gestructureerd mogelijk te doen verlopen. Op die manier kun je veel uit de vergadering halen.
Vergaderen op locatie: bron van inspiratie

Op een vergadering wordt vaak ook gebrainstormd wanneer men op zoek is naar nieuwe ideeën of men een nieuwe campagne of project wilt lanceren. Enige creativiteit en vooral heel wat inspiratie komen hierbij goed van pas. Op de werkvloer vergaderen is volgens heel wat werknemers weinig inspireren. Op locatie zijn er meer prikkels van de omgeving die de geest op een positieve manier inspireren. Of zoals men zegt: ‘verandering van spijs doet eten.’

Vergaderen op locatie gekoppeld aan een activiteit
Tegenwoordig is er steeds meer vraag, en ook behoefte, aan activiteiten om de werknemers dichter bij elkaar te brengen. Wanneer men het nuttige aan het aangename wilt koppelen kan men bijvoorbeeld het vergaderen verbinden aan een teambuilding activiteit voorafgaand of aansluitend aan de vergadering. Motivatie verzekerd! Dockingstation.nl

Bron: Wolfslaar

No Comments

Post A Comment