logo
Social Links
Professioneel netwerken | Lukt netwerken niet? Drie andere manieren om aan werk te komen
15761
post-template-default,single,single-post,postid-15761,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Lukt netwerken niet? Drie andere manieren om aan werk te komen

Netwerken. Voor veel mensen is het dé manier om bij een werkgever binnen te komen. Toch heeft deze manier van werk zoeken niet altijd het gewenste resultaat. Bijvoorbeeld omdat je net op de arbeidsmarkt komt kijken. Heb je snel werk nodig? Dan zul je ook andere methoden moeten aanboren om die goed betaalde baan te bemachtigen. Maar hoe pak je zoiets aan? In deze blog maak je kennis met drie verschillende strategieën.

1. Reageer op vacatures

De makkelijkste manier om aan een baan te komen is door gewoon domweg te solliciteren. Blader door vakbladen, kranten en buurtkrantjes. Of struin thuis het internet af. Denk hierbij aan de bekende vacaturesites, zoals Indeed en de Nationale Vacaturebank. Maar ook aan social media, zoals Facebook en Twitter. En heb je een LinkedIn-profiel? Dan krijg je vaak al functies naar voren geschoven die bij jouw vaardigheden passen. Een interessante vacature gevonden? Dan is het een sollicitatiebrief schrijven. CV bijvoegen. En versturen maar!

2. Schrijf je in bij uitzendbureaus

Uitzendbureaus staan vooral bekend om hun ruime aanbod aan laaggeschoolde functies, zoals productie- en magazijnmedewerkers. Onterecht, want ze bieden zoveel meer! Heb je snel een baan nodig? Of mis je ervaring in een bepaald vakgebied? Dan kan zo’n bureau je vaak helpen. En heb je succes? Dan kun je te maken krijgen met een ‘payroll-constructie’. Laat dit je alsjeblieft niet afschrikken. Want wordt jouw contract door een bedrijf zoals Payroll Backoffice geregeld? Dan weet je zeker dat alles tot in de puntjes geregeld is.

2. Neem contact met headhunters

Tot slot kan het verstandig zijn om in contact te komen met headhunters. Dit zijn recruiters die vaak op zoek zijn naar hooggeschoold en succesvol personeel. Denk aan managers of vakspecialisten. Dus ga met ze in gesprek! En wees persoonlijk. Bijvoorbeeld door op hun kantoor langs te komen voor een kopje koffie. Zo vergroot je de kans dat – wanneer de juiste functie zich aandient – ze als eerste aan jou denken.

Of je het nu leuk vindt of niet. Iedereen moet wel eens een keer op zoek naar een nieuwe baan. Gebruik je netwerk. Reageer op vacatures. Schrijf je in bij uitzendbureaus. En kom in contact met de juiste headhunters. Zo boek je het snelst succes. Want waarom zou je op één paard wedden?

No Comments

Post A Comment