logo
Social Links
Professioneel netwerken | Psychologische steun bij een baan in het buitenland
Een online psycholoog en psychiater kunnen je helpen om je leven in te richten bij een baan in het buitenland.
15850
post-template-default,single,single-post,postid-15850,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Psychologische steun bij baan in het buitenland

Expats zullen het vast wel herkennen: aanpassingsproblemen als ze voor het werk naar een andere plek in de wereld verhuizen. Een nieuwe woonplaats in een ander land is ontzettend uitdagend. Je leert andere gewoonten kennen, andere culturen en je moet een nieuw sociaal netwerk opzetten. Behalve uitdagend kan een nieuwe woonplaats ook voor stress zorgen. Het is heel fijn als je dan even met iemand kunt praten die jouw problemen herkent. Gelukkig kan dat door contact op te nemen met een expat psycholoog. Na enkele sessies met zo’n specialist kun je er weer prima tegen.

Een nieuw leven inrichten

Als je net in je nieuwe woonplaats aan de andere kant van de wereld bent kan het gemis van vrienden, familie en je oude leven flink de kop opsteken. Je voelt je moe, lusteloos, je hebt niet meer de puf om het nieuwe leven op een prettige manier in te richten. Als zo’n depressie een paar dagen duurt, is dat niet zo erg, maar als het niet vanzelf over gaat kan het leiden tot stress en slapeloosheid. Uiteindelijk kun je angst krijgen voor de sterke veranderingen in je nieuwe leven. Sommige werkgevers zorgen vanuit Nederland wel voor psychologische ondersteuning. Maar dat volstaat niet altijd.

Op zoek naar je nieuwe ‘thuis’

Een expat psycholoog helpt je in een aantal online sessies op welke manier je je in je nieuwe woonplaats weer thuis kunt laten voelen. Hij leert je om je negatieve gedachten te onderzoeken en te interpreteren, zodat je begrijpt hoe die ontstaan. Dat is al een belangrijke stap bij het verhelpen van je problemen. De expat psycholoog heeft ook praktische adviezen waarmee je je leven weer op orde kunt krijgen. Bijvoorbeeld tips hoe je een nieuw sociaal leven kunt opbouwen en hoe je je hobby’s uit Nederland in het buitenland weer kunt oppakken.

Online psycholoog of psychiater?

Het werkgebied van een psycholoog en een psychiater zijn soms deels overlappend. Een psycholoog helpt je vooral als je last hebben van stress en angstklachten, bij trauma’s of als er sprake is van ernstige onzekerheid. Je kunt online praten met een psychiater er een vermoeden is van medische klachten. De werkwijze van online psychologen en psychiaters is identiek aan die van een ‘gewone’ psychiater. Het begint met een intakegesprek en daarna wordt een behandelplan gemaakt. Het enige verschil is dat je contact hebt door middel van een videoverbinding.

No Comments

Post A Comment