logo
Social Links
Professioneel netwerken | Motorrijden en benodigdheden
16063
post-template-default,single,single-post,postid-16063,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Motorrijden en benodigdheden

Motorrijden kan ontzettend bevrijdend zijn. Als je ervoor kiest om te gaan motorrijden, is het handig wat vooronderzoek te doen voordat je begint.

Bijvoorbeeld welke motoren zijn er? Welke past bij jou? Maar zoek ook wat achtergrond info op over motoren. Eenvoudig zadeltassen motor kopen? Bedenk dan van tevoren wat je allemaal mee zou willen nemen. Of Welke accessoires je nodig hebt. Wat ook belangrijk is om te weten, is je budget. Hoeveel heb je te besteden. Ook belangrijk is wat voor afstanden je ermee wilt afleggen. Maar ook wat je doel precies is.

Als je op je belangrijkste vragen antwoord hebt gevonden, kun je beginnen aan je motor zoektocht.

Op de motor

Als je gaat motorrijden zijn er genoeg plekken om uit te kiezen. Denk aan mooie plekken in Nederland. Of langs de kust van Frankrijk. Ben je nog wat avontuurlijker aangelegd, dan is Amerika misschien wel de plek voor jou. Welke plek je ook kiest, genieten zul je sowieso. Wel is het belangrijk om te kijken met wat voor terrein je te maken hebt. Hoe is de weg? Als deze wat hobbeliger is, is het misschien slim om schokbrekers 35 mm aan te schaffen. Zo zul je veel gemakkelijker over de weg kunnen manoeuvreren. Heb je geen zin in het kabaal van de uitlaat van je motor? Kijk dan eens of je een uitlaat demper trompet kunt aanschaffen. Deze dempt het geluid van de uitlaat, zodat jij maar ook anderen er geen last meer van hebben.

Harley Davidson

Mocht je een Harley Davidson motor willen kopen dan kan dat natuurlijk op veel verschillende plekken. Uiteraard kan dit ook online. Let er ook hier op dat je weet waar deze aan moet voldoen voordat je hem koopt. Ook hier geldt, wat voor afstanden wil je afleggen? Hoe hij zit is ook belangrijk. Je moet natuurlijk wel comfortabel kunnen rijden. Kijk dus ook wat voor Harley Davidson seats je zou willen. Ga je alleen rijden of heb je een passagier mee? Is het laatste het geval dan is het een goed idee om te kijken naar welke Harley Davidson sissy bars je aanspreken. Zo maak je de rit ook voor je medereiziger comfortabel.

Met de motor naar werk

Sommige mensen kopen een motor om er mee te cruisen. Grote afstanden af te leggen via de snelwegen. Is dit voor jou niet het geval, maar gebruik je je motor liever voor werk? Of is er sprake van gemengd gebruik? (denk aan stad en snelweg), dan is een motor van 300 tot 750 cc de juiste keuze. Je legt met dit soort motoren natuurlijk regelmatig kleinere afstanden af. Als je er toch voor kiest om af en toe grotere afstanden af te leggen dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Om je motor goed te beveiligen wanneer je deze neerzet, is het handig deze te vergrendelen met meerdere sloten. Één hiervan is het remschijfslot. Dit zorgt ervoor dat een eventuele dief niet kan wegrijden.

Accessoires motoren Als je dan toch een motor hebt aangeschaft is het natuurlijk wel leuk om er wat handige accessoires bij te kopen. Wat belangrijk is om te hebben is een helm. Dit is zeker een vereiste aangezien veiligheid altijd voorop staat. Zo ben je altijd beschermd als je de weg op gaat. Andere belangrijke accessoires zijn handschoenen. Deze beschermen je handen tegen de kou als je op de motor zit en geven grip op het stuur. Ook handig om te hebben is een motorhoes. Deze kun je om de motor heen doen als deze buiten blijft staan. Zo blijft je motor beschermd tegen weersinvloeden en stof.

No Comments

Post A Comment