logo
Social Links
Professioneel netwerken | Hoe word ik succesvol als freelancer?
16145
post-template-default,single,single-post,postid-16145,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Hoe word ik succesvol als freelancer?

Een freelancer – Striive.com wil graag succesvol zijn, maar daar moet je wel een hoop voor doen. Je moet ook stressbestendig zijn, want als je gaat stressen om het feit of je wel genoeg inkomsten genereert kun je beter kiezen voor zekerheid en dus om in loondienst te treden. Dan weet je zeker dat je maandelijks salaris hebt. De keerzijde van de medaille is dat je dan ook genoegen moet nemen met minder. Freelancers verdienen nu eenmaal meer. Wil je weten hoe je succesvol kan worden en vooral hoe je het kan blijven? Lees dan snel verder!

Ben jij als freelancer geschikt of ongeschikt?

Twijfel je over het feit of werken als freelancer wel iets voor jou is? Dan kun je altijd een test doen. Nee, die kun je niet bij een apotheek ophalen. Wij bedoelen dan een test die je op het internet kunt doen. Op websites van de Kamer van Koophandel en het UWV kun je verschillende cursussen en trainingen volgen om te bepalen of een beroep als freelancer wel iets voor jou is. Zo ontdekt je meer over je competenties en je krijgt ook handige tips waarmee je de eerste stappen naar een beroep als zelfstandige kunt zetten.

Kies je klanten en opdrachten zorgvuldig

Freelancers genieten van meer vrijheid, maar die vrijheid kan al snel verdwijnen als je op iedere aanvraag die je krijgt ‘ja’ zegt. Binnen no time zit je agenda overvol en moet je flinke uren draaien om het aan te kunnen. Dat is juist niet wat je wilt. Je kunt dan ook beter je klanten en opdrachten zorgvuldig kiezen. En als freelancer heb je die luxueuze ook! Je kunt veel beter kiezen voor klanten en opdrachten waar je blij van wordt. Dat is goed voor je gezondheid en je kunt de klussen ook de aandacht geven die ze nodig hebben. In dit geval is het een kwestie van less is more!

Schreeuw van de daken dat je freelancer bent!

Je kunt alleen succesvol worden als je omzet genereert en daar heb je klanten of cliënten voor nodig. En die moet je zoeken! Ze komen niet aanwaaien en je moet dus flink werken aan het promoten van  je diensten of producten. Schreeuw dus van de daken dat je freelancer bent. Lanceer een website, bezoek evenementen en beurzen, deel visitekaartjes uit maak waardevolle connecties op LinkedIn. En spendeer wat euro’s aan bijvoorbeeld adverteren via Google. Dat gaat zeker zijn vruchten afwerpen. 

Jezelf blijven ontwikkelen

Als freelancer is stilstaan achteruit gaan. Je moet jezelf blijven ontwikkelen. Niet alleen op het gebied vakkennis, maar ook als persoon moet je groeien. Investeer dan ook vooral in jezelf! Volg trainingen, cursussen en opleidingen waar je beter van wordt en focus vooral op ontwikkelingen van gebieden waar je nog niet zo sterk in bent. Alleen dan kun je succesvol worden en nog belangrijker, succesvol blijven! Het zou toch fantastisch zijn als je straks enorm goed bent in het onderhandelen en dat je klanten kunt bewegen om een dienst of product bij je af te nemen?

No Comments

Post A Comment